Android 8.0 Oreo Firmware officiellt tillgänglig för Galaxy S8 och Galaxy S8+

Den officiella Android 8.0 Oreo firmware är officiellt tillgänglig för Samsung Galaxy S8 och Galaxy S8 Plus. Programvaran OTA skickades till de enheter som inte inkluderades i Android Oreo beta programmet, så vi diskuterar nu om en global utrullning av Android 8.0 för Samsungs senaste flaggskepp.

Men som alltid finns det en nackdel: vi pratar om OTAs, så vi pratar om restriktioner när det gäller att ta emot och tillämpa Android-meddelandet  på din enhet bör Android firmware redan kunna köras och enheter som är rootade kan inte garanteras (om tweaks har används kan du inte ta emot Android 8.0 Oreo OTA).

Dessutom skickas OTA gradvis ut vilket innebär att vissa användare kommer att få Android 8,0 Oreo programvaran tidigare än andra. I princip kan en manuell uppdateringsprocess låta som en bättre idé. För närvarande är den här programvaran endast tillgänglig för Galaxy S8 +.

 

Så här installerar du manuellt via kabel den nya original Android 8.0 Oreo på Samsung Galaxy S8 Plus. (OBS! detta görs på egen risk).

 1. Gå till den här sidan och ladda ner uppdateringen till din dator.
 2. Hämta sedan Odin. Spara filen och kör den körbara filen – följ sedan instruktionerna på skärmen och fortsätt.
 3. På din dator installera drivrutinerna för din Galaxy S8 – om du inte vet var du ska få dessa drivrutiner ifrån använder du Samsung KIES programvaran.
 4. Stäng av din smartphone och vänta några sekunder medan avstängningsprocessen är klar. På din dator kör Odin.
 5. Starta om nedladdningsläge på din Samsung Galaxy S8 – tryck och håll ner ström, volym ned och hemknappar.
 6. Anslut din telefon med din dator via USB-kabel.
 7. Odin måste känna igen din telefon; Om allt fungerar som förväntat, ska du på det blinkande programmet märka det ”tillagda” meddelandet som visas och ID: COM-fältet blir gult eller blått.
 8. Obs! Om det inte visas måste du stänga Odin, koppla ur USB-kabeln, sätt tillbaka telefonens drivrutiner och upprepa stegen som förklaras ovan.
 9. Sedan, från Odin klicka på AP-alternativet. Efteråt ladda Android 8.0 Oreo-firmware från din dator.
 10. Välj inte alternativen Auto Reboot och Re Partition. Och när du är klar klickar du på Start.
 11. Luta dig tillbaka och slappna av medan processen automatiskt slutförs.
 12. I slutändan stänger du programmet, tar bort USB-kabeln och startar om din Samsung Galaxy S8 Plus.