Corona SDK

Corona SDKDet anmärkningsvärt växande intresset för användare av mobiltelefon spel har tvingat experter att ta fram ett verktyg som Corona SDK. Corona SDK är väldigt lätt att lära sig använda och programmera, den har fått många användare som passar både nybörjare och avancerade programmerare. Corona SDK är ett snabbt och enkelt verktyg för att utveckla iPhone och Android spel och många andra små applikationer t.ex miniräknare, ficklampa m.m. Deras motto är ”Koda mindre och spela mer”, verktyget hjälper dig att skapa 2D-spel så mycket som tio gånger snabbare än att koda allt från början.

Koden skrivs med ett robust programmeringsspråk som heter Lua (baserat på C). Med Corona kan du skapa kraftfulla grafiska applikationer och spel med hög prestanda.

Ladda ner Corona SDK som är gratis att använda men har även PRO version som kostar.

 

LuaVad är Lua?
Lua är ett kraftfullt, effektivt och lättvikgts skriptspråk. Den stöder procedurprogrammering, objektorienterad programmering, funktionell programmering, datadriven programmering och data beskrivning.

Lua kombinerar enkel procedursyntax med kraftfulla databeskrivningskonstruktioner baserade på associativa arrays och extensible semantics. Lua skrivs dynamiskt, körs genom att tolka bytekod med en registerbaserad virtuell maskin och har automatisk minneshantering med inkrementell skräpuppsamling, vilket gör den idealisk för konfigurering, skript och snabba prototyp tester .