Framtiden för smartphoneindustrin – Blockchain baserade enheter

Snart möter vi  blockchain som är framtidens teknik. Ända sedan Bitcoin kom till 2008 fick den mycket uppmärksamhet och av de rätta skälen. Sanningen är att företag nuförtiden fortfarande upptäcker hur tekniken som blockchain verkligen fungerar. På den resan försöker stora företag att inkludera blockchain inom säkerhet, finans, logistik och andra grenar. Och det är där blockchainbaserade enheter födds.
Som du säkert har haft en chans att läsa, läggs blockchain ofta bredvid ordet ”IoT”. Varför är det så? Är dessa teknologier lika? Varför heter blockchain den tredje generationens teknik som kan förändra världen? Och den ultimata är vilken potential som blockchain baserade enheter har.

Låt oss få svara på alla dessa frågor.

Vad är blockchain, för att vara exakt?

Nuförtiden talar alla om blockchain men inte så många människor förstår verkligen hur denna teknik fungerar.

Blockchain tekniken är baserad på Bitcoin, digital information som enkelt kan distribueras men inte kopieras. Precis som varje valuta i världen har Bitcoin också ett värde. För närvarande är värdet av denna ”digitala peng” $ 6,275.81.

Men vad är blockchain?  För att uttrycka det enkelt, tänk på blockchain som Internet. Internet har miljontals data men har ingen faktisk plats. BLOCKCHAIN HAR OCKSÅ EN INFINITIV ANTAL DATA SOM HÅLLS I EN DATABASE. Den databasen har ingen plats, och alla dess data är offentliga och lättillgängliga.

Blockchain

Du kanske har hört att det finns transaktioner i denna databas och var och en av dessa transaktioner kallas ett block. Den verkliga frågan är dock hur kärnan i blockchain och blockchain enheterna också är. Det är kedjan.

Nu frågar du hur kan du skapa en kedja? Vem kan bilda en kedja? Och svaret är att många behov skapar en kedja. En nod är en dator som är ansluten till blockchain nätverket, vilket gör transaktioner. Att vara en del av systemet gör att noden kan tävla för att vinna Bitcoins eller någon annan valuta som är Bitcoin likadana.

Varför verkar blockchain så oförstörbar? All data om denna teknik är helt transparanta och om du någonsin vill förstöra ett sådant system ser du att du behöver en enorm mängd datorkraft för att göra det som är omöjligt när du gör det i praktiken.

Vad sägs det om blockchain baserade enheter?
Eftersom blockchain är något som är immateriellt och existerar endast i digital sfär, fann det snabbt ett sätt att integreras i flera enheter.

Hur gick den här processen?
Allt började med IoT-teknik. IoT bygger på principen om driftskompatibilitet vilket innebär att alla enheter i ditt hemområde (eller någon annanstans för den delen) kan anslutas via Internet. Vid första anblicken kan denna idé låta bra men sanningen är att det fanns många problem, särskilt inom säkerheten.

Sedan kom man på blockchain, en pålitlig teknik, som vi nämnde i ett tidigare stycke.
Kombinationen av dessa två teknik skapades ett kraftverktyg (eller ett vapen?) Som kan användas i flera områden: ”logistik, säkerhet, finans, etc.” Och det är där blockchainbaserade enheter föddes.

Blockchain baserade smartphones

I juli 2018 publicerade Computer World nyheter som HTC kommer att släppa, senare i år, en blockchainbaserad enhet. För att vara mer exakt, skulle det bli en blockchain baserad smartphone. Denna smartphone ska fungera som en nod (en dator) i blockchain nätverket och kommer att lagra kryptocurrency offline.

Nu är det dags att presentera den nya HTC Exodus. HTC EXODUS ÄR EN AV DEN FÖRSTA KOMMERSIELLA BLOCKCHAIN BASERADE SMARTTELEFON, lanserad under andra kvartalet av oktober 2018. Vid sidan av HTC Exodus finns också Finney skapad av företaget Sirin Labs.

Blockchain smarttelefon

Vad bör man veta om HTC Exodus?

– Det första och största fördelen med denna smartphone är faktum att du inte kommer att behöva använda några externa apparater till dina bitcoins. Smartphone kan och kommer att konkurrera med andra datorer i blockchain.

– För det andra, HTC Exodus primära funktion är att användas som smartphone. För att kunna konkurrera på marknaden, har den funktioner som liknar alla andra dagens smartphones. Den har en kraftfull Snapdragon 845 processor, 6-tums Quad HD-skärm och en 16-megapixel bakre kamera.

– Och för det tredje har det ett inbyggt spel som heter cryptokitties, där du kan köpa och sälja digitala kattungar. Det låter inte så fantastiskt, men det är faktiskt ganska kul.

Vem visste att på bara två år kommer HTC lämna Desire utgåvan bakom och försöka vinna marknaden med ett så innovativt tillvägagångssätt? Man kanske undrar ”Varför bestämde HTC sig för att göra det här vändningen?” Som oberoende, säger Phil Chen, HTCs VD: ”Det har varit 10 år sedan lanseringen av den första Android telefonen från HTC och nästan 10 år sedan lanseringen av bitcoin och genesis blocket. ”Kanske på något konstigt sätt ville HTC göra en koppling mellan dessa två händelser.

Sanningen är, HTC har förlorat sin marknadsandel de senaste åren. Kanske hoppas företaget med att skapa en blockchainbaserad enhet kan vinna och klättra tillbaka till toppen? Vem vet?
En sak är säkert ー HTC Exodus verkar som en rolig och kraftfull mobiltelefon att leka med.