HMD Global kommer den 16 augusti att visa Nokia 8

HMD Global började idag skicka ut inbjudningar till en mediehändelse den 16 augusti i London. Företaget kommer officiellt att avslöja flaggskeppet Nokia 8 Android smartphone vid evenemanget. Nokias fans har varit ivriga och väntat på ”comeback flaggskeppet”, så vi förväntar oss Nokia 8 få mycket uppmärksamhet. Nokia 8 kommer också att bli den första Nokia-märkta Android-smarttelefonen som kommer med Carl Zeiss optiken. Som avslöjats tidigare av tillverkarens pressrelease, kommer den att komma med dubbla bakre kameror och med Carl Zeiss-optik och en LED-blixt.

Nokia 8 förväntas ha en 5,3-tums skärm med 1440 x 2560 Quad HD-upplösning, mindre i storlek jämfört med de flesta andra flaggskepps Android-smartphones som släpptes i år. Medan skärmen kommer att vara något mindre i storlek, kommer Nokia 8 att vara i nivå med andra 2017 flaggskepp. Den kommer att köras på 64-bitars Qualcomm Snapdragon 835 octa core SoC under huven, ihop med upp till 6 GB RAM. Basvarianten förväntas komma utrustad med 4 GB RAM och 64 GB internt minne.

Angående kameran, kommer Nokia 8 att ha dubbla 13MP-sensorer med Carl Zeiss-optik, även om mer specifika detaljer inte är tillgängliga än. Till skillnad från de flesta smartphones med dubbla kameror har de två sensorerna lagts vertikalt. Zeiss-logotypen placeras under de två sensorerna, medan LED-blixten med dubbla toner placeras längre fram. Som du kan se i utförandet av Nokia 8 ovan, ingen fingeravtrycksskanner finns på baksidan av telefonen. Fingeravtrycksskannern är inbäddad i den fysiska hemknappen på framsidan.

På mjukvarufronten kommer Nokia 8 att köras på Android 7.1.1 Nougat OS, med en relativt diskret anpassad mjukvara som körs ovanpå. Mobiltelefonen förväntas vara tillgänglig i färgerna Gold Copper, Blue och Silver vid lanseringen.