Hörlurar

HÖRLURAR

De hörlurar som följer med våra mobiltelefoner är ofta enkla, med halvbra ljud och osköna att ha i örat en längre tid. Många köper därför nya, bättre hörlurar, vilket ofta kan vara billigt och en bra investering. Tillbringar du mycket tid med musik i öronen eller pratar mycket i telefon så är det väl värt att köpa lite bättre hörlurar, headset eller handsfree.

IN-EAR HÖRLURAR

Några av de mest populära hörlurarna nuförtiden är så kallade in-ear hörlurar. Dessa är mindre, enklare och diskreta men ger ändå betydligt bättre ljud och komfort än standardlurar. Tack vare sin smarta design reducerar in-ear hörlurar också störande ljud från utsidan, vilket ger dig en skönare och klarare upplevelse. Eftersom störningen minskar kan man också höra bättre med lägre volym vilket kan skydda öronen mot skador.

SNYGGA HÖRLURAR

Det har också blivit allt mer populärt med designer-hörlurar, hörlurar med bra ljud som ofta är lite dyrare men har riktigt snygga färger och mönster. Oftast är sådana hörlurar i retro- eller traditionell design, med stora bekväma lurar, och inte sällan med stora populära varumärkeslogotyper. Exempevis WESC, UrbanEars, Koss och ZipBuds återfinns bland designer-märkena.

TRÅDLÖSA HÖRLURAR

I takt med att våra mobiler blir allt mer avancerade kan man nuförtiden också väljatrådlösa hörlurar. Dessa hörlurar skickar informationen genom luften, ofta med BlueTooth-teknik, vilket innebär att kvaliteten är hög och att man inte upplever någon märkbar försämring i hastigheten eller så kallat lagg. Hörlurarna fungerar ofta dessutom flera meter från mobiltelefonen, ibland upp till 10 meter, vilket innebär att man kan röra sig fritt om man gillar att gå eller gestikulera medan man pratar. Trådlösa hörlurar skyddar lika bra mot mobiltelefonens strålning som vanliga hörlurar, men det är en bra idé att lägga mobilen någon meter bort om man är orolig. Bland de mest populära tillverkarna av trådlösa hörlurar hör Jabra, som gjort några av de snyggaste och smartaste hörlurarna. Så pass smarta att man faktiskt kan ladda deras hörlurar med appar och olika röster!