Köpguide för mobiltillbehör

Från att äga glitterskal till att hålla telefonen skyddad – här är vår guide för mobiltillbehör.

Vi brukar spendera en hel del tid på att bestämma oss för vilken telefon vi ska köpa, kollar in de funktioner och fördelar som en viss modell kan erbjuda oss.

Men när du har tagit telefonen hem och packat upp den ur lådan, kan du fortfarande göra mycket mer för att se till att din telefon passar in i din livsstil och det kan du göra på många möjliga set.

Här är några förslag på tillbehör som du bör överväga för att få ut mesta möjliga av din telefon.

FÖRVARA MOBILEN SÄKERT

De flesta moderna telefoner är byggda av känsliga material som gör mobilen till en skönhet, så det är vettigt att du vill behålla den så bra som den dagen du fick den. Ett grundläggande skydd för din telefon kommer inte bara att hålla det säkert om du tappar det, men den skyddas också mot repor och andra skador vilket kommer att öka sitt värde väsentligt när du så småningom väljer att sälja det eller bytta in den för ett annat.

Det finns oändligt utbud av mobilskydd på marknaden, t.ex. OtterBox skal  som bland annat absorberar stötar och tål vattendroppar men att ha vilket mobilskal som helst är bättre än att inte ha alls.

EN HÖGTALARE GÖR DIG LYCKLIG 

Eftersom de flesta telefoner är nu förberedda med Bluetooth betyder det att du kan koppla din telefon trådlöst till en hel del externa enheter.

En trådlös högtalare, som Samsung Box Mini Högtalare, är ett bra komplement till din tillbehörssamling som låter dig njuta av all din favoritmusik i överlägsen kvalitet när du är på stranden eller hänger med vänner.

UPPGRADERA DINA HÖRLURAR

När det gäller högkvalitativt ljud bör du också överväga att uppgradera dina hörlurar. Chansen är att hörlurarna som din telefon kom med är ganska grundläggande.

Oavsett om du gillar Over-ear eller in-ear hörlurar, hittar du ett fantastiskt brett sortiment online hos någon återförsäljare från högt pris till stort sett vilket pris du vill betala.

FÅ MER MINNE

Många telefoner på marknaden har utökningsbara lagringsplatser, vilket innebär att din telefon kan hantera mer musik eller video och fler appar etc. Om din telefon har en plats för ett MicroSD-kort är det ett mycket billigare alternativ än att köpa en telefon med högre kapacitet.

MER STRÖM

Nackdelen för dom flesta smartphone användare är hur snabbt de laddar ur batteriet. Du kan överväga två alternativ i detta avseende. För det första är en juicepack en enhet som ser ut som ett skyddskåpa, men innehåller faktiskt en extra strömkälla för din telefon.

Alternativt kan du bära med dig en extern laddare, som ger dig extra kraft när du är långt ifrån en strömkälla.

KÖP TILL EN SNYGG MOBILSKAL

Vi nämnde tidigare om att köpa ett mobilskal för att hålla telefonen säker från oavsiktlig skada. På så sätt kan du också lägga till en viss ”bling” på din telefon. En del skal hittar du hos tillverkaren av mobiltelefonen eller så kan du köpa en mängd olika mobilskydd i alla färger från webbutik på nätet.