Många krascher för iPhone och iPad den 2 december

När du vaknat lördag den 2 december och börjat använda din iPhone eller iPad märkte du säkert slumpmässiga kraschar, men du är inte ensam om det, enligt inlägget på Twitter och Reddit som bekräftar ett problem i uppdateringen av mjukvaran för iPhone och iPad. Problemet handlar om appar som använder dagliga eller upprepa påminnelser, vilket tydligen har orsakat att CPU-användningen har överbelastats och en återställning har tvingats fram.

Tråkigt om du planerade att använda telefonen för något som att ringa eller surfa på internet idag, men den goda nyheten är att Apple redan har rullat ut en uppdatering för iOS 11.2 på din enhet och problemet ska försvinna.

Om du fortfarande väntar på att uppdateringen ska visas på din enhet, då kan du istället stänga av meddelanden på appar som skickar dig påminnelser eller helt stänga av meddelanden. Apple har inte sagt något om en bugg, men har lagt upp en ny supportsida på webben.

Det är inte en bra början till december för Apples mjukvaruteam, vilket fortfarande stämmer överens med den stora MacOS High Sierra säkerhetsfel som avslöjades förra månaden det gjorde det alltför lätt för någon att logga in på din Mac-dator, men problemet har uppenbarligen försvunit i den senaste uppdateringen av operativsystemet.

Låt oss inte glömma den bisarra autokorrigeringsfelet som också uppstod förra månaden och ersatte numret ”i” med en märklig symbol. Återigen behandlades det här problemet via en uppdatering, så ditt iOS-tangentbord ska fungera bra igen.

Nu har Apple varit tvungen att ta itu med en annan slumpmässig bugg som orsakats av påminnelseprogram.