Mobiltillbehör

MOBILTILLBEHÖR

När man köper en mobiltelefon följer det nuförtiden nästan alltid med lite saker. En sladd, som ofta passar i datorns USB-uttag, och en laddare och som regel ett par hörlurar. Hörlurarna är ofta ganska billiga och inte alls särskilt bra, jämfört med andra hörlurar på marknaden. Många tycker att de är osköna eller att de inte låter tillräckligt bra. Många har också säkert stött på problemet med att sladden man har inte passar, eller är för kort. Batteriet kanske också tar slut lite väl ofta.

LADDARE, BATTERIER OCH KABLAR

De flesta väljer att köpa extra laddare och batterier för att den laddare som följer med är för långsam eller inte passar i ett USB-uttag. Just anpassningen är också varför man ofta byter sladd – många tillverkare har egna system som inte följer standarder och därför inte passar så bra. Den laddare som medföljer iPhone, till exempel, är bara 1/5 så stark som den som följer med iPad. Alltså kan man köpa en iPad-laddare och ladda iPhone många gånger snabbare. Detsamma gäller de flesta mobiltillverkare. Batteriet kan man också byta mot ett starkare – exempelvis Xperia X10 Mini har ett 900 mAh batteri, men det går att köpa 1500 mAh batterier på nätet. Då får man helt plötsligt nästan dubbelt så lång batteritid!

BÄRBARA HÖGTALARE

Något som blir allt mer populärt nu när vi har med oss musiken (Spotify, iTunes, MP3-låtar) i våra mobiler är att köpa bärbara högtalare till mobilen. Det innebär att vi tar med oss en liten, men kraftfull, högtalare till mobilen som man sedan bara ställer någonstans. Mobiltelefoner med 3,5″ hörlursjack kan ofta kopplas till högtalare med en extra sladd, och de som saknar det kan som regel använda Bluetooth för att spela upp musik. Med små, kraftfulla och lätta högtalare kan man förgylla en sommarkväll i parken med vännerna utan att släpa med datorn.