Rykten säger att ny iPhone SE kommer i början av 2018

IPhone SE lanserades i mars i fjol, så nu har den blivit ganska gammal. Tack och lov har Apple dock inte glömt den minsta av sina smartphones och förbereder en uppdatering av modellen. Enligt den senaste rykten i frågan kommer det nya iPhone SE att finnas på våra gator under första kvartalet nästa år, nästan två år efter föregångaren.

Den uppgraderade modellen sägs hålla överkomligheten hos originalen, men lägg till A10-chipsetet från iPhone 7. Skärmstorleken ska ligga i 4 ”till 4,2” tum, medan lagringsalternativen blir 32 GB och 128 GB. Handenheten kommer naturligtvis att köra iOS 11. Den kommer att ha ett batteri på 1,700 mAh, lite större än den första iPhone SE med 1624 mAh.

Det nya iPhone SE kommer att tillverkas i Indien av Wistron, en Taiwan-baserad kontraktelektronikstillverkare. Dom har redan monterat första generationens modell på subkontinenten sedan maj, och lägger till en ny produktionslinje för nästa generationens enhet. Den nya telefonen kommer att lanseras i Indien först och sedan sprida sig till andra platser vid något senare tillfälle under året.