Samsung var världens största tillverkare av chipset under andra kvartalet 2017

Samsung har laddat upp sig med mer än tillräckligt mycket arbete mellan sina mobila enheter, tv, display, apparat och bildskärmar. Företaget har ganska djupt investerat i alla dessa branscher, men en som nyligen har sett stor framgång är Samsungs processchips. Nyligen har Samsung officiellt fått titeln som världens största tillverkare av chipset under andra kvartalet 2017.

Tidigare idag meddelade Samsung att dess chip verksamhet har rapporterat en vinst på $ 7,1 miljarder USD för andra kvartalet i år. För att sätta saker i perspektiv gjorde Samsung bara $ 2,3 miljarder USD i fjol. Enligt Samsung är orsaken till denna enorma tillväxt tack vare en stor efterfrågan på server-DRAM och SSD som svarade för försäljningen på 15,1 miljarder USD.

Men kanske den mest anmärkningsvärda prestationen för Samsung med denna rapport är att de äntligen slår ut Intel när det kommer till chipset. Intel har varit världens ledande tillverkare av chipset i nästan 24 år, så Samsung går förbi företaget intel med dessa siffror som rapporterats.

Medan Samsungs SSD är ganska populära i USA, är det inte samma för deras mobila processorer. Samsungs Exynos-chipset har visat sig vara ganska kraftfullt, men Qualcomm har fortfarande en dominerande plats när det gäller mobilbehandling åtminstone på Android sidan. En rapport tidigare denna månad meddelade att Samsung arbetade för att tillhandahålla Apple med processorer för dom kommande iPhones och om det skulle bli fallet kan det ge Samsung den skjuts som dom behöver för att verkligen ha sina processorer närvarande i Galaxy-telefoner i USA.