Lenovo P2 Recension

Lenovo P2 Mobiltelefon

Kortfattad:
Lenovo P2 erbjuder enastående batterilivslängd och klarar av att kryssa av alla andra aspekter som du vill ha från en fantastisk budgettelefon. Om du letar efter en telefon som håller över två dagar, är Lenovo P2 för dig.

 

Kort batterilivslängd är fortfarande en av dom största klagomål som människor klagar över om sina telefoner år 2017, men Lenovo kanske bara har löst det problemet med sin senaste billiga smartphone.

Företaget hävdar att Lenovo P2 kommer att hålla i tre dagar och har inte sparat på andra områden för att kunna göra det.
Många företag hävdar att de har en fantastisk batterilivslängd på sina telefoner, men oftast stämmer det inte alltid bra på den påståendet. Men Lenovo P2 håller verkligen länge, och det är också en bra telefon på många andra sätt. Så borde detta vara din nästa budgetköp, eller har den dolda fel?

De flesta mobiltelefoner med liknande pris till Lenovo P2 är inte helgjutna i metall och särskilt inte en som känns som premium som den här telefonen.

Andra som ser dig när du använder din Lenovo P2 kommer inte att kunna säga att det är en budgetenhet, men den är mer än bara snygg, den känns också kvalitet och det finns rundade hörn som betyder att det inte känns så skarpt. Designen påminner mycket om Huawei Mate 9, men det är lite mindre.

Det är fortfarande stort men – de med mindre händer kan kämpa för att nå vissa delar av telefonen. Om du är van vid en större telefon hittar du här lätt att greppa, men de som brukar använda mindre enheter kan kämpa.

Med tanke på storleken på batteriet i Lenovo P2 har företaget lyckats hålla enheten överraskande smal.

IPhone 7 anses vara tunn på 7,1 mm och vi har sett ännu tunnare enheter än det, men vid 8.3 mm tjockt är Lenovo P2 långt ifrån fett, och det är värt att offra en lite slankare design för den extra batterilivslängden som erbjuds här.
Det är värt att notera hur tung P2 är men den känns något tungt i handen, den väger 177g. Moto G4 Plus har till exempel inte en metallkonstruktion eller ett stort batteri så den väger endast 155g.

Det finns en hemknapp under skärmen, med en inbyggd fingeravtrycksskanner. Det fungerar snabbt och är ett bra ställe att knacka på när du vill väcka telefonen. En fingeravtrycksskanner är en bra funktion som du inte hittar alltid på dessa budget telefoner.
Volymknappen och powerknappen är på högra kanten och är lätta att nå när du har telefonen i handen.

På vänster kant finns en brytare, som liknar den tysta brytaren på en iPhone, den aktiverar ett energisparläge. Det är en användbar funktion om du vill spara batteriets livslängd.
Framsidan av Lenovo P2 har du en ljus 5,5-tums Full HD AMOLED-skärm. Den är på 401 pixlar per tum, vilket är väldigt bra för priset.
P2-skärmen är också ljust, har ett bra färgområde och du blir inte besviken när du tittar på video. Visningsvinklarna är också bra på Lenovo P2.

Den stora storleken på skärmen kan vara ett problem för vissa, men vi gillar det eftersom det erbjuder en stor bild när du tittar på filmer eller spelar spel.