Acer introducerar en ny smartphone och två nya pekplattor

Under 2011 kommer Acer att släppa flera nya enherer som alla kommer använda sig av Android.

Telefonen kommer vara en ny jättelur med en skärm på hela 4.8″, en skärm med en bra upplösning på 1024×480. Telefonen kommer ha en 1GHz processor av modell Snapdragon, två kameror varav den bakre på 8 megapixlar och med LED blixt. Kameren kommer även att kunna filma i 720p.
Utöver detta har telefonen Bluetooth 3.0, WIFI, HDMI ut och ett gyroskop med 6 axlar. Telefonen kommer även ha stöd för HSDPA och ha ett skal helt i metall.
När telefonen visades upp så använde den sig av en okänd version av Android, därför återstår det att se vilken version som finns med när telefonen dyker upp i handeln.

acer surfplatta

Pekplattorna kommer vara väldigt lika varandra där den stora skillnaden är skärmstorleken. Den större varianten kommer ha en skärm på 10.1″ medan dem mindre får nöja sig med 7″. Men visst är det fler saker som skiljer de två plattorna åt. Den mindre varianten verkar vara en smula starkare med en 1.2GHz processor gentemot 10.1″ plattans 1Ghz processor. Men då det inte bara är processorn som räknas så kontrar den större plattan med bland annat multitouch med stöd för 10 punkter, gyro, 13.3 mm tjockt skal och, HDMI-ut som klarar 1080p.

Androidversonen som plattorna kommer lanseras med verkar vara 2.2 men det är inte helt säkert.  Båda plattorna kommer ha Flash-stöd, DLNA, WIFI, 3G och två kameror, den bakre på 5-megapixlar.