Android mobiler

Smartphones har varit en av de mest revolutionerande tekniska framsteg sedan internet, för tjugo år sedan skulle ingen ha förutspått att tonåringar skulle bära en dator värda tusentals kronor i sina fickor varje dag, men nu skulle de flesta säga att de inte skulle veta vad de skulle göra utan sina telefoner.

Googles Android och Apples iOS är de mest populära operativsystem på marknaden, även om Android klart dominerar med 76% av den nuvarande marknadsandelen för ansökningar och försäljning trots att de har mer appar än Android. 64% av smartphone ägare säger att de regelbundet spelar spel på sina telefoner – de flesta av dessa är ”freemium” spel, som är gratis att ladda ner men kräver ofta extra liv eller bonusar som ska köpas. Tonåringar är mest benägna att betala för spel, medan vuxna tenderar att vara mer reserverade.

Populariteten av smartphones har lett till en dramatisk ökning av online spel. Sedan 2009 har vi sett en 44,9% ökning av den europeiska spelmarknaden, och medan flera företag utvecklar inbyggda applikationer för nedladdning, webbplatser som mariospel.nu har mer fokus på browser-baserade spel som är gratis. Experter uppskattar att år 2017 kommer den totala mängden pengar som spelats för över hela världen att vara 100 miljarder dollar, vilket ger industrin en vinst på $45 miljarder.

Det beräknas att i slutet av 2013 kommer det att finnas fler mobila enheter i världen än människor, och fler iPhones har sålts i år än barn har fötts. Online banking antalet ökar och konsumenterna använder regelbundet Internet och applikationer på sina telefoner för att handla smartare. Även om det verkar som om nästan varje annan form av media lider när det gäller försäljning, tar smartphones deras plats. Digitalkamera försäljningen har sjunkit snabbt, likaså satellitnavigering teknik som Garmin, eftersom många har valt att använda de allt högre kvalitet kameror och GPS på sina telefoner.

Framstegen inom mobilteknik bara fortsätter. Förstärkt verklighet är något som drar en hel del intresse och kan vara en enorm hjälp för den mobila spelindustrin kamp för att konkurrera med spelkonsoler, datorer och annan bärbar spelutrustning som Nintendo DS eller PS Vista, och med röststyrning ett allt vanligare inslag på smartphones finns det inget att som vet hur långt utvecklare kan ta mobila spel.