Använd din Android mobil som webbkamera

Varför köpa en separat webbkamera när du kan använda den som redan finns tillgänglig i din ficka? Det roliga med Android är självklart de ändlösa möjligheterna, vilket vi har appar att tacka för. Idag finns det flera alternativ som gör det möjligt för dig att videochatta genom att använda din mobil.

Hur fungerar det?

Vad som är gemensamt för alla appar är att de kräver en klient som först måste installeras på din dator. På så sätt kan program som Skype ”luras” att du har en riktig webbkamera inkopplad. Detta gör att mobilen sedan fungerar som vilken annan webbkamera som helst – om inte bättre. Möjligheten att kommunicera med datorn via Wi-fi exempelvis gör att bara fantasin sätter gränser för vad man kan hitta på. Ett exempel på vad användare hittat på är att använda sin mobil som övervakningskamera, i och med att mobilen kan kommunicera med internet kan man se video-streamen från var som helst i världen.

Vilka alternativ finns det?

I skrivande stund finns det tre populära alternativ att välja mellan. Varje app har sina fördelar och nackdelar, men förhoppningsvis kan du hitta den som passar dig och din Android bäst. Här nedan radar vi upp dessa och hur du går till väga för att komma igång med varje app. Olika appar kan även fungera olika bra med olika telefoner, det kan därför vara bra att testa mer än ett alternativ.

DroidCam Wireless Webcam

DroidCam

 

DroidCam är enkelt att installera och är överlag väldigt enkelt att använda. Utvecklaren erbjuder både en betalversion och en som är gratis. Gratisversionen fungerar utmärkt men är begränsad på så sätt att man inte kan ändra videoformat och måste starta om appen efter x antal minuter. DroidCam fungerar via USB-kabel,Wi-fi och bluetooth. Något vi märkte under testtiden var att DroidCam har kompatibilitetsproblem med nyare telefoner, såsom Galaxy Nexus. Den fungerar däremot utmärkt med lite äldre mobiler.

Hämtas här.