Asus Zenfone med batteri som räcker i 3 dagar

Asus Zenfone 4 Max Pro är Energizer duracelkaninen av telefoner. Den kan fungera i tre dagar utan att ladda, tack vare sitt enorma batteri på 5 000 mAh. Asus har också lagt till en omvänd laddningsfunktion som gör Zenfone till en kraftbank för att ladda andra enheter.

Trots det större batteriet är Zenfone bara lite tyngre och lite tjockare än andra mobiltelefoner. Den är väl gjord med en robust metallkropp. Fingeravtryckssensorn fungerar noggrant, men det kan bli snabbare.

Zenfone har dubbla bakre kameror, med en sekundärkamera med vidvinkel (120 grader) som är användbar för gruppfoton. Det tar anständiga foton och kamerans app erbjuder många manuella inställningar, som exponering och vitbalans, för den mer kunniga användaren.

Dess bildskärm är dock en besvikelse. Vi förväntade oss att den skulle matcha sina rivaler med en full HD-skärm eller bättre. Istället har Zenfone en HD-bild på 1.280 x 720 pixlar som inte ser skarp ut. Det är synd eftersom det är en anständig IPS-skärm med bra visningsvinklar. Kanske gick Asus med den skärmupplösningen för att maximera batteriets livslängd.

Asus har utrustat mobilen med tre kortplatser (två SIM och en microSD) vilket är ovanligt. Båda SIM-kortplatserna stödjer 4G-nätverk men endast ett SIM-kort kan anslutas till ett 3G eller 4G-nät i taget för data.

När det gäller användargränssnittet skulle vi föredra en enklare med färre förinstallerade appar än Asus ’ZenUI men åtminstone standardapparna är ordentligt organiserade i mappar.