Barn under 8 spenderar mer tid med mobilaenheter

Den tid som barn under 8 år spenderar på mobila enheter har mer än tredubblats under dom senaste fyra åren till nästan en timme om dagen enligt ny studie.

Rapporten från nonprofit Common Sense fann också att fler amerikanska familjer prenumererar på strömmande videotjänster som Netflix och Hulu än betalar för kabel-tv.

Enligt undersökningen spenderar barn under 8 år i genomsnitt 2 timmar och 19 minuter varje dag med så kallade ”screen media”. Av den tiden ägnas 48 minuter per dag till mobila enheter från tidigare 15 minuter per dag i 2013 och 5 minuter per dag 2011.

Sammanlagt ägnar unga barn 35 procent av sin ”skärmtid” till mobila medier en ökning från 4 procent under 2011.

Däremot fann studien att tv upptar 58 minuter unga barns uppmärksamhet per dag ner med 11 minuter från sex år sedan.

”Även om den övergripande tiden för användningen av skärmmedia är oförändrad, är medieanvändningens art och erfarenhet annorlunda skrev Dr. Jenny Radesky från American Academy of Pediatrics i en uppsats som följer studien. Användning av mobila enheter är mer individuell och påverkar interpersonell dynamik på olika sätt och kan vara svårare att bryta bort sig ifrån.

Common Sense sa att studien var utformad för att ge tillförlitlig, oberoende data om barns användning av media och teknik och dess inverkan på deras fysiska, emotionella, sociala och intellektuella utveckling.