Europa kommer att få ASUS Zenfone 3 Zoom som Zenfone Zoom S i juli

ASUS presenterade den tredje generation av sin kamera-cenric Zoom-serie på CES i år. Som kallas Zenfone 3 Zoom, den nya telefonen inehåller dubbla bakre kameror i en design som liknar den hos iPhone 7 Plus.

Några månader senare fanns det nyheter om en Zenfone Zoom S som sägs ha samma specifikationer som Zenfone 3 Zoom men med en mindre 5,2 ”/ 5,0” display. Tittar man på båda telefonerna ser dom ut att vara en och samma. Egentligen ett fall av olika namn för olika marknader. Zenfone Zoom S finns redan i Indonesien och har samma ZE553KL modellnummer som Zenfone 3 Zoom.

Nästa stopp för Zenfone Zoom S är Europa och det kommer att anlända nästa månad för 469 euro. Telefonen har en 5,5 tums 1080p AMOLED-skärm skyddad av Corning Gorilla Glass 5, en Snapdragon 625-processor och ett massivt 5000mAh-batteri som stöder omvänd laddning. RAM minnet är på 4 GB och lagring är 64 GB.

Höjdpunkten i telefonen är dess dubbla bakre kameror. En är på 12MP med f / 1.7-bländare och den andra är 12MP med f / 2.8-bländare och 2,3x optisk zoom. ASUS ’SuperPixel ™ -teknologi är närvarande för att hjälpa dig att ta fantastiska bilder även i svagt ljus. Det finns också porträttläge, OIS och EIS. Den främre kameran är en 13MP.

 

Zenfone Zoom S har ASUS SonicMaster-teknik för High-Res-ljud. Den har dubbla SIM-stöd och kan acceptera upp till 2TB-minneskort. Det finns också en bakmonterad fingeravtrycksskanner. Telefonen kommer med Android Marshmallow men en Nougat-uppdatering borde vara på väg.

Priset på € 469 ligger dock nära priset på € 499 för den nyligen annonserade OnePlus 5, så ASUS kan möta en hård konkurrens.