HTC U Ultra Denna underbara mobiltelefon kostar för mycket

HTC U Ultra skulle ha varit en bra telefon år 2014. Nu 2017 är dess skarpa 5,7-tums skärm, högkvalitativa högtalare och fluidglasdesign överskuggad av det nyfikna beslutet att utelämna viktiga flaggskeppsfunktioner. Telefonen saknar både trådlös laddning och vattenbeständighet. Precis som iPhone 7 saknar den en hörlursuttag.

De flaggskeppsfunktioner som den har är en sekundär bildskärm och smart AI-assistent men i slutändan motiverar den inte sitt höga pris.

HTC kan få en ny chans om den släpper den beryktade HTC 11, men som en tillfällig telefon gör U Ultra inte jobbet. Android fans bör hålla ut för att se vad som ligger runt hörnet med HTC 11, Samsung Galaxy S8 och LG G6, eller titta på Google Pixel XL eller OnePlus 3T om du har storskärms vansine.

En förbryllande design

HTC U Ultra känns inte som premium som den metall tilverkade HTC 10, men den reflekterande glaskroppen gör den till en av den snyggaste telefonerna på marknaden.

Men det finns en ny trend på mobilmarknaden. Vi ser nu att det lanseras allt fler telefoner med större skärmar i mindre kroppar, till exempel LG G6, Galaxy S8.

HTC beslutade att ta bort hörlursuttag på HTC U Ultra precis som Apple gjorde på iPhone 7. Företaget hävdar att det inte gav någon flexibilitet i designen, men U Ultra-designen är inte något revolutionerande. Det är också en nedgång att U Ultra inte är vattenbeständig. Det är 2017, och en flaggskeppstelefon som inte är vattenbeständig (speciellt en dyr sådant) är helt enkelt inte värt det.

För att lyssna på musik måste du köpa en USB-C till 3,5 mm adapter från HTC och bara HTC, eftersom den använder ett visst format för att öka ljudkvaliteten. Företaget blockerar adaptrar från tredje part.

En skärm för mycket

HTC U Ultra har två skärmar: den vackra skärmen på 5,7 tum Quad HD (2,560×1,440 pixlar) och en andra 2-tums som sitter längst upp till höger på telefonen bredvid kameran. På samma sätt som vi såg med LG V20 kan den här skärmen användas för att visa meddelanden och styra musikuppspelning, visa vädret, ändra en inställning eller snabbt hoppa till en favoritapp eller kontakt. På lila skärmen visas även tid, datum och väder när huvuddisplayen är avstängd, men i motsats till några andra telefoner är den inte alltid på. Det tänds när ett meddelande kommer eller om du dubbelklickar på den. Det känns som om HTC missade en möjlighet här.

Bra: HTC U Ultra har en skarp design, skarp skärm och högtalare. En sekundär skärm ger snabb åtkomst till meddelanden och appgenvägar.

Dåligt: Telefonens premiepris och stora storlek gör den olämplig för dom flesta. Det finns ingen hörlursuttag, det är inte vattenbeständigt och batteritiden är dålig. HTC U Ultra saknar för många flaggskeppsfunktioner för att motivera sitt höga pris.