Huawei Mate 9 Recension

Huawei Mate 9 Smartphone

Mate 9 kommer att lanseras på ett antal asiatiska och europeiska marknader, där amerikanska marknaden går med i januari.

Telefonen körs på Android-operativsystemet, som för närvarande är den mest populära plattformen på marknaden. Mate 9 kommer med Android 7.0 Nougat som är den senaste versionen av Android. EMUI från Huawei och körs övanför Android på den här enheten och erbjuder en anpassad upplevelse.

Kamerans betyg: A +

Mate 9 har en 20 megapixel bakre (primär) kamera och dess 8 megapixel framkamera gör det till ett utmärkt val för selfies. Det kan fånga 4K HD-video med sin primära kamera, den högsta upplösningen av nuvarande smartphones-support.

Kamerans maximala objektivbländarstorlek på Huawei Mate 9 är ungefär genomsnittlig för smartphones.
Optisk bildstabilisering innebär att den här mobiltelefonens kamera är särskilt bra när du tar videor och bilder även om kameran inte är helt stillastående. Det kommer faktiskt att kompensera små rörelser i kameralinsen för att fånga smidiga bilder.
De dubbla kamerorna på telefonens baksida är Leica-märkta. En kamera har 12 megapixlar med fullfärgssensorer, medan den andra är en 20 megapixel kamera med svartvita sensorer.

Skärmdisplay: A +

Mate 9 har en 5,9 tums skärm, som är väldigt stor för en telefon som släpptes 2017. Eftersom skärmen är över 5,3 tum, kvalificeras den här telefonen också som en phablet. Det betyder också att telefonen för dom flesta användare är svår att använda med en hand jämfört med telefoner med mindre skärmar.
Skärmen har en upplösning på 1 920 pixlar och 1 080 pixlar, vilket gör det till en 1080p HD-skärm. Skärmens skärpa kan mätas i tätheten av pixlar per kvadrattum av skärmen och vid 373 PPI är den 1,3 gånger skarpare än den genomsnittliga telefonen som släpptes under de senaste 12 månaderna.

Batteri

När det gäller batterikapacitet, kan den här telefonen hålla 4000 mAh, en enorm batterikapacitet för en smartphone.

Tunnare än dom flesta med en mycket tung kropp

Telefonens metallkropp är 156,90mm hög, 78,90mm bred och har ett djup på 7,90mm, 7,6% tunnare än den genomsnittliga smartphone. Faktum är att det är tunn nog att ha ett mobilskal och fortfarande vara tunnare än en vanlig telefon.
Med en vikt på 190 gram är det mycket tyngre än de flesta smartphones sin storlek. Den extra massan beror på den här telefonens massiva batteri för sin storlek.

Processor och minne

Mate 9 rymmer ett octa-core Huawei HiSilicon Kirin 960-system. Dess CPU körs med 2,4 GHz, vilket är mycket högre än genomsnittet för en smartphone-processor.
Med 4 GB RAM har Mate 9 mycket mer minne än andra mobiltelefoner.

Stor lagringskapacitet, på basmodellen av Mate 9 har 64 GB internt minne, vilket gör det till ett bra val för att lagra en måttlig mängd media. Om 64 GB inte räcker finns det andra storlekar, eller du kan öka lagringsutrymmet Ytterligare 256 GB med ett microSD-kort.