Huawei P10 Recension

Huawei P10 Smartphone

P10, från Huawei, presenterades på en presskonferens vid MWC 2017 i Barcelona den 26 februari 2017.

Telefonen körs på Android-operativsystemet, som för närvarande är den mest populära plattformen på marknaden. P10 levereras med Android 7.0 Nougat som är den senaste versionen av Android. Emotion från Huawei körs över Android på den här enheten och erbjuder en anpassad upplevelse.

Huawei P10-kameraupplevelsen är så fantastisk att bilderna kommer att övertyga dina vänner om att du är en proffs.

Kamera

P10 har en 20 megapixel bakre (primär) kamera, dess 8 megapixel framkamera gör det till ett utmärkt val för selfies. Det kan fånga 4K HD-video med sin primära kamera, den högsta upplösningen av nuvarande smartphone.

Kamerans maximala linsöppningsstorlek på Huawei P10 är ungefär genomsnittet för smartphones. Det här är inte en stor faktor, men vissa fotoentusiaster kan föredra större öppningar för skärpedjupfoton eller snabba actionbilder.

Optisk bildstabilisering innebär att den här mobiltelefonens kamera är särskilt bra när du filmar video och bilder även om kameran inte är helt stillastående. Det kommer att kompensera små rörelser i kameralinsen för att fånga smidiga bilder.

Skärm

P10 har en 5,1 tums skärm, som är typisk för en smartphone.
Skärmen har en upplösning på 1 920 pixlar och 1 080 pixlar, vilket gör det till en 1080p HD-skärm. Skärmens skärpa kan mätas i densiteten av pixlar per kvadratcentimeter av skärmen och vid 432 PPI är den 1,5 gånger skarpare än den genomsnittliga telefonen som släpptes under de senaste 12 månaderna.

Batteri

P10 har en samtalstid på 24 timmar, vilket är betydligt längre än dom 12 timmar som den genomsnittliga antalet telefoner släpptes under det gångna året. När det gäller batterikapacitet, kan den här telefonen hålla 3 200 mAh, en över genomsnittlig batterikapacitet för en smartphone som släpptes 2017.

Elegant form med en genomsnittlig vikt

Telefonens aluminiumkropp är 145,30 mm hög, 69,30 mm bred och har ett djup på 6,98 mm, 18% tunnare än den genomsnittliga smartphone som släpptes under de senaste 12 månaderna.
Med en vikt av 145 gram är dess vikt ungefär genomsnittlig för en smartphone av dess storlek. Telefonen har ett stort batteri för sin storlek, vilket väger får den att väga lite mer.

Processor och minne

P10 rymmer ett octa core Huawei HiSilicon Kirin 960-system. Dess CPU körs med 2,4 GHz, vilket är mycket högre än genomsnittet för en smartphone-processor.
Med 4 GB RAM har P10 mycket mer minne än många andra telefoner.

Godtagbar lagringsstorlek

Basmodellen på P10 har 32 GB internt minne, vilket räcker gott för att lagra musik och video, jämfört med andra 2017-telefoner. Om 32GB inte räcker finns det andra storlekar, eller du kan öka lagringsutrymmet ytterligare med ett 256GB microSD-kort.