LG G6 – LG gör en tråkig mobil vacker

Att vara annorlunda fungerar bara om du är cool, annars blir du kanske helt ignorerad. LG kan utan tvekan relatera till det.

Efter den dåliga mottagningen av sin unika, modulära G5, beslöt LG att inte gräva ner sig med en annan tråkig mobiltelefon och förlora sina köpare. I stället vänder dom sida, tänker efter och släpper den mer traditionella G6. LG G6 måste slåss med OnePlus 3T, Google Pixel-telefonerna och Samsung Galaxy S8.
Men i motsats till tidigare LG telefoner har dom en ganska annorlunda inställning nu. Under de senaste åren har LG försökt att sticka ut från alla mobiltillverkareoch tävla mot Samsungs blomstrande Galaxy S-serie genom att vara annorlunda, men 2016 har företaget förmodligen gjort det motsatta. LG G6 är diskret med en design som överensstämmer med nuvarande marknadstrender. Vad gör att LG G6 är annorlunda? Dess 5,7-tums skärm med ett unikt 18: 9 bildförhållande. Medans andra telefoner som förväntas också erbjuda samma bildförhållande visas senare i år, kanske G6 visas sig vara en framåtriktad telefon en i stället för ännu en enstaka underverk från LG.

Även om designen är ny för LG finns det några funktioner som är typiska för den koreanska OEM-tillverkaren, inkluderar strömknappen på baksidan som fungerar som fingeravtryckssensor. Den fungerar väldigt bra, är väldigt snabb och korrekt att låsa upp och kräver inte att du trycker på knappen för att låsa upp din telefon.

På toppen av enheten hittar du en vanlig 3,5 mm hörlursuttag, vilken LG planerar att hålla under all framtid, eftersom fördelarna överväger en att ta bort den. I botten av enheten finns det USB-typ C-port och en enda högtalare och på höger sida finns SIM-kortplatsen. Volymknapparna finns på vänster sida av enheten, inte på baksidan där on/off knappen finns. LG provade med att placera strömknappen / volymknapparna på baksidan av sina enheter i några år, men det ser ut som att experimentet har kommit till sin slut.

Sammanfattat skiljer sig LG G6 från tidigare LG-flaggskepp, och det är bra. Istället för att försöka uppfinna hjulet igen, har LG gått tillbaka till grunderna. Att välja en metall / glaskonstruktion är ett säkert val som visat sig fungera, och därför gick LG med på det. Efter förra året behövde LG att lyssna på sina användare och G6 är svaret på det.

Specifikationer:
18: 9 quad-HD-skärm
HDR10 och Dolby Vision
Android 7.0
2 x 13 megapixel bakre kameror
Mycket tunn inredning
Snapdragon 821, 4GB RAM
32 GB lagring, microSD
3,300mAh batteri, USB-C
Trådlös laddning (endast i USA)
Quad-DAC (endast i Korea)
Dual-SIM (välj Östeuropa)