Samsung Galaxy J7 +: Snygg med mellanklass känsla

Samsungs Galaxy J7 + kan komma att kosta som en budget telefon, men dess specifikationer och utseende kan den jämföra med mobiltelefoner av mellansegmentet.

J7 + har en blandning av avancerade funktioner, som dubbla kameror och en AMOLED-skärm, som på sina flaggskepp kusiner, den har fysisk hemknapp för fingeravtryckssensor.

J7 + är Samsungs andra smartphone med dubbla bakre kameror, efter dess flaggskepp Galaxy Note 8. Bilder som tagits på J7 + har den kvaliten som förväntas av en Samsung-telefon, den lägger till färg och mättnad som gör foton väldigt snygga.

Eftersom den har två linser, kan användarna utnyttja Samsungs Live Focus-funktion för extra effekt. Funktionen gör att man kan ta bilder med en suddig bakgrund som kan anpassas efter dennes önskemål. Det fungerar bra på J7 +, även om bilderna kan se lite onaturliga när effekten vrids upp till max. Det finns också en liten slutartid ibland.

J7 + 5,5-tums AMOLED-skärmen är ljus och livlig, även när den ses utomhus och har en ”Always On” -skärm som tydligt visar tid och meddelanden medan skärmen är låst.

Det saknar stereohögtalare, men har ett högtalargaller på höger sida av telefonen ovanför strömbrytaren. Det är en smart plats för det, eftersom det osannolikt kommer inte att hindra ljudet när du tittar på video i liggande läge.

Det finns dock vissa funktioner på J7 + som skriker mellanklass-telefon. Den levereras med mikro-USB-port när andra mellanklass telefoner har börjat erbjuda USB-C och använder fasta kapacitiva nycklar där andra telefoner har ändrats till skärmtangenterna.