Samsung Galaxy Note8 lanserars i slutet av september för nästan 9000:-, 6GB RAM, 3300mAh batteri och mer!

Många tyckte att Samsungs Galaxy Note 7 skulle vara slutet på Note eran, men det ser verkligen ut som att den är bra för note 8 att debutera senare i år. Vi vet inte mycket om den kommande enheten förutom att det troligtvis inkluderar en ”Infinity Display”, men idag fick vi höra några nya detaljer.

Vi har de första detaljerna angående prissättning och specifikationer på företagets kommande flaggskepp. Evan Blass rapporterar att Galaxy Note 8 kommer att prissättas till 999 euro, den högsta prispunkt som företaget någonsin har satt på en av sina smartphones. Telefonen kommer tydligen att göra sin debut under andra hälften av september. Galaxy S8 prissattes till 799 euro och började säljas ut till 725 dollar. Således är det en ganska säker satsning att säga att note 8 kommer att prissättas någonstans runt $ 925.

Som förväntat kommer Galaxy Note 8 tydligen att komma med en 6,3 tum 18,5: 9 ”Infinity Display” precis som Galaxy S8-familjen. Internt använder telefonen mestadels samma specifikationer, så Samsung kommer säkert att förlita sig på note 8: s extrafunktioner för att visa varför det är värt en annan $ 100 över priset på Galaxy S8 + av samma storlek.

Liksom sina föregångare kommer Galaxy Note 8 att komma med S-Pen, men det kommer inte att vara den enda unika hårdvarufunktionen. Under huven kommer telefonen att drivas med en Snapdragon 835 och 6 GB RAM minne. Det skulle göra det till Samsungs andra enhet att överträffa 4GB och några entusiaster kommer säkert att uppskatta det. Den extra kraften bör vara speciellt användbar när den är kopplad till Samsungs DeX docka, som note 8 förväntas fungera med.

 

Denna rapport stödjer också tidigare rykten om att Galaxy Note 8 kommer att bli Samsungs första flaggskeppsapparat med ett dual kamera system. Det är oklart hur sensorerna kommer att användas, men det kommer tydligen att komma med två 12MP-kameror staplade horisontellt till vänster om hjärtfrekvenssensorn och blixten. Irriterande kommer note 8 fortfarande att placera fingeravtryckssensorn i samma rad sensorer, den här gången till höger om hjärtfrekvenssensorn och blixten.

 

Galaxy Note 8 kommer att innehålla ett 3,300 mAh batteri i telefonen, ett betydligt mindre batteri jämfört med den mindre Galaxy S8 +. Det är lite nedslående, men det visar åtminstone att Samsung gör allt för att undvika problem som plågade note 7.