Sony’s kommande mobil Xperia XZ1 & XZ1 Compact

Xperia XZ1

Den kommande telefonen Xperia XZ1 har en 5,2-tums Full HD HDR-skärm som drivs av dess 2,700mAh-batteri, som använder Sonys Smart Stamina Power Management system som syftar till att förlänga användbarheten. En 13MP frontkamera med en 1/3-sensor och en bildskärmslampa ska vara tillräcklig för selfies. Hi-res ljud finns på Xperia XZ1, inklusive DSEE HX, som uppskalerar dina filer till ”nära hi-res”. Nya stereohögtalare med ”S-Force Front Surround” erbjuder 50 procent mer ljudtryck än tidigare Xperia-modeller, tydligen är de verkligen bra för att vara telefonhögtalare.

Drivs av Qualcomms Snapdragon 835 med X16 LTE, telefonen ska vara bra för nedladdningshastigheter upp till 1Gbps. Det finns USB 3.1 för filöverföringar 10 gånger snabbare än USB 2.0 med en överföringshastighet på upp till 5Gbps.

Sony har valt att inte uppdatera sin design här och det är redan konstigt att se telefonlanseringar fortfarande med dedikerade hemknappar snarare än att ha dem som en del av själva skärmen. Detta beror kanske på telefonerna lite. Men XZ1 är vällbygd med den nya ytmetallkroppen. Den är även vattentät, dammsäker och har ett Corning Gorilla Glass 5-lock på displayen för dem som vill vara slarviga med sin mobil. Du kan välja mellan fyra nya färger: Månbelyst Blå, Venus Rosa, Varm Silver och Svart.

XZ1 Compact

Compact har alla funktioner som sin storre bror, inklusive batteriet men en egen 4,6-tums skärm och den lägre 8MP-frontkameran. Denna främre kamera kan dock växla mellan 80 och 120 graders synsfält (som även kan användas i video) så att selfie gruppbilder ska vara möjliga.

Allt som IP65 / 68 vattenmotstånd, Hi-Res ljud, DSEE HX uppskalning, LDAC, Digital Noise Canceling och ClearAudio + wizardry finns också, men den huvudsakliga designskillnaden är att Sony har bytt ut glaset och använt sig för metallslingkropp istället, fiberförstärkt med plast. Färgerna som erbjuds är något annorlunda också Svart, Vitt Silver, Horisont Blå och Twilight Pink.

Sony gör både Xperia XZ1 och Compact tillgängliga runt om i världen från september 2017, båda kommer att skickas med Android 8.0 Oreo.